Blog

Welke winterband heeft volgens Autobandencheck de beste prijs/kwaliteitsverhouding?

Ben je op zoek naar een winterband met de beste prijs/kwaliteitsverhouding dan kunnen wij je daar wel een advies in geven. Het bandenmerk Apollo heeft diverse type winterbanden en is qua prijs/kwaliteitsverhouding zeer aan te bevelen. Het merk Apollo is misschien onbekend voor je maar wordt geproduceerd in de fabriek van het merk Vredestein. Het merk Vredestein staat bekend als een merk dat zeer gespecialiseerd is in kwalitatief goede winterbanden. Echter aan het merk Vredestein zelf hangt een ander prijskaartje. Omdat het merk Apollo in deze fabriek ook van de band afrolt, kun je er van uitgaan dat je voor een leuke prijs een prima winterband hebt. Natuurlijk kunnen we niet in je portemonnee kijken en kies je liever voor nog een goedkopere winterband of juist voor een wat duurdere winterband in het A-segment. Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. De keuze is aan jou. In onze webshop is er in iedere prijsklasse een prima winterband te vinden.

3-autobandencheck-banden-winter-winterband-de-beste-prijs-kwaliteitsverhouding-volgens-autobandencheck.nl-966220-edited

Kies je voor een A-, B- of C-merk winterband? 

Ben je op zoek naar winterbanden maar weet je niet of je moet kiezen tussen een A, B of C merk dan geven wij je een korte uitleg wat het verschil is tussen deze 3 segmenten. Onder het A-merk, of premium autobanden, verstaan we de merken zoals Michelin, Bridgestone en Goodyear. Deze merken zijn duurder in aanschaf maar daar staat tegenover dat deze banden beter presteren, een hogere veiligheid en langere levensduur met zich meebrengen.

De B-merk winterbanden

De B-merk winterbanden zijn prima banden en zeker ook veilige banden maar slijten net iets harder dan de A-merken. De B-merk winterbanden worden over het algemeen geproduceerd door de fabrikanten van de A-merken. Wij adviseren een B-merk als je niet al te veel kilometers rijdt.

In onze webshop vind je onder andere de volgende B-merken:

De C-merk winterbanden

Als laatste kunnen we je de C-merk winterbanden aanbieden. De C-merk winterbanden staan in onze webshop bekend als de “Budget band”. Ook dit zijn, net zoals bij het B-merk, kwalitatief goede en veilige winterbanden. Zeker aan te bevelen als je niet te veel kilometers maakt en ook leuk voor je portemonnee.

Je vindt onder andere de volgende C-merken in onze webshop:

Bekijk het volledige assortiment winterbanden

Factoren die een belangrijke rol spelen bij het kiezen van de juiste winterband

Een aantal factoren die heel belangrijk zijn om de juiste winterbanden voor onder je auto te vinden hebben o.a. te maken met wat voor soort rijder je bent:

  • Wat voor auto rijd je?
  • Je rijstijl
  • Het aantal kilometers die je per jaar rijdt
  • Ben je een zuinige rijder?
Door hier kritisch naar te kijken, heb je al een redelijk goed beeld welke band bij je past. Zo weet je zeker dat je jaren rijplezier gaat hebben na de aanschaf van je winterbanden. 

Vraag een persoonlijk advies aan

Vind je het lastig om de juiste winterbanden voor onder je auto te vinden, neem dan gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvend advies. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij je een passende offerte aanbieden.

Autobandencheck-winterbanden-banden-mechanic-monteur-duimVraag hier jouw offerte aan en je ontvangt binnen 1 werkdag een persoonlijk advies. 

Vraag een persoonlijke offerte aan