Blog

Wat is de beste winterband volgens de ANWB?

De winterbandentest 2018 van de ANWB is weer gepubliceerd. Vind je het lastig om de juiste winterband te vinden voor onder je auto dan hebben wij een goede tip voor je: raadpleeg de winterbandentest van de ANWB. Op de site van de ANWB kun je in één overzicht zien welke winterbanden de ANWB getest heeft en wat er uit de testresultaten naar voren is gekomen. In de winterbandetest van 2018 komen de merken Continental en Goodyear het beste uit de test. Maar ook de merken Firestone, Vredestein, Michelin hebben een goede score.

1-autobandencheck-banden-winter-de-beste-winterband-volgens-de-ANWB-891214-edited

Welke merken scoren het hoogst

De merken Continental en Goodyear scoren het hoogst in de winterbandentest 2018. De ANWB heeft de tests afgenomen bij de bandenmaten 175/65R14T en 205/55R16H. De 175/65R14T is een bandenmaat die je vooral vindt onder de stadsauto’s en kleine middenklassers. Deze maat band komt bij nieuwe auto’s bijna niet meer voor maar in het huidige wagenpark wordt er op dit maatje nog heel veel gereden dus is het zeker belangrijk dat deze maat onder de aandacht wordt gebracht. Bijvoorbeeld de Citroën C3, Fiat 500, Ford Fiësta, Kia Picanto en VW UP voeren deze bandenmaat. De bandenmaat 205/55R16H is een bandenmaat die momenteel het meest verkocht wordt. Deze bandenmaat vinden we vooral onder de Audi A3, Audi A4, Ford Focus, Ford Mondeo, Mercedes A-klasse, Peugeot 2008 en VW Golf. 

Bekijk het volledige assortiment winterbanden

Waarom test de ANWB winterbanden?

Als je een andere auto gaat kopen, mag je een proefrit maken. Maar ben je van plan nieuwe winterbanden aan te schaffen dan is het niet mogelijk om diverse merken uit te proberen en daarna een keuze te maken. Je gaat vooral af op het advies van de garagist. Maar al zou de mogelijkheid wel bestaan om een proefrit te maken met winterbanden dan nog krijg je geen volledig beeld omdat je op dat moment waarschijnlijk niet kunt testen onder alle weersomstandigheden. Dit doet de ANWB dus wel. Op de volgende prestaties worden de winterbanden getest:

  • Rijeigenschappen (gedrag in dagelijks verkeer)
  • Veilig weggedrag (gedrag in noodsituaties)
  • Remmen op droog en nat wegdek
  • Remmen en grip op sneeuw
  • Remmen en grip op ijs
  • Geluid van de banden
  • Brandstofverbruik
  • Slijtage van de band

Vooral het testen van de slijtage van de band is natuurlijk belangrijk voor onze eigen veiligheid. Als een band snel slijt dan heb je minder profiel. Minder profiel leidt tot minder goede grip op de weg en dit kan leiden tot gevaarlijke situaties als je bijvoorbeeld plotseling moet remmen.

 Vraag een persoonlijke offerte aan

Vraag een persoonlijk advies aan

Heb je de winterbandentest van de ANWB geraadpleegd maar vind je het nog steeds lastig om de juiste band te kiezen, neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies. We stellen aan de hand van een aantal vragen een offerte voor je op met de winterbanden die het beste passen met jouw auto, rijgedrag etc.

Autobandencheck-winterbanden-banden-mechanic-monteur-duimVraag hier jouw offerte aan en je ontvangt binnen 1 werkdag een persoonlijk advies. 

Vraag een persoonlijke offerte aan