Blogs

Waarom is montage van de banden bij Autobandencheck verplicht?

Waarom is het monteren van de autobanden bij Autobandencheck verplicht? Als je via Autobandencheck.nl uw autobanden bestelt, worden de banden niet bij u thuis afgeleverd maar rechtstreeks bij het, door u geselecteerde, montagepunt. Al onze montagepunten beschikken over de juiste apparatuur en deskundige monteurs. U heeft de garantie dat het monteren van de autobanden uiterst zorgvuldig gebeurt. De banden zijn immers het enige contact met de weg en als de banden niet goed gemonteerd zijn, kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Autobandencheck.nl vindt het héél belangrijk dat u veilig de weg op gaat en om die reden is montage van de autoband bij ons verplicht!

autobandencheck - waarom is montage bij ons verplicht

Autobandencheck ontzorgt bij montage van de autoband

Bij Autobandencheck vinden we het belangrijk om de consument zoveel mogelijk te ontzorgen. Vandaar dat wij er voor gekozen hebben dat jouw bestelde banden via onze webshop alléén maar kunt laten monteren bij het, door jou zelf gekozen, montagepunt in de regio. Dat heeft voor jou als consument een aantal voordelen die we hieronder een rijtje zetten:

 • Geen gesjouw met banden
 • Met professionele montage bespaar je tijd en geld
 • Je bent gegarandeerd dat je veilig de weg op gaat
  • Beter rijcomfort
  • Geen trillingen van de banden
  • Verbeterde wegligging
 • Geen vieze handen

Zoek een montagepunt in de buurt

Waarom is het monteren van de autobanden bij Autobandencheck verplicht?

Zoals we al eerder in dit blog hebben aangegeven heeft Autobandencheck er bewust voor gekozen om de autobanden niet bij de consument thuis af te laten leveren maar bij één van onze professionele montagepunten, zodat je ze direct kunt laten monteren. Onze montagepunten beschikken namelijk over de juiste apparatuur en deskundige monteurs. De monteurs maken gebruik van speciale computerapparatuur om te kunnen bepalen of de banden om de velg passen of niet. En daarbij komt ook nog dat het uiterst belangrijk is dat, na de montage van de banden, de banden goed worden uitgebalanceerd. Autobanden die goed zijn uitgebalanceerd, zullen minder snel slijten en zorgen er voor dat onnodig brandstofgebruik wordt voorkomen. Tevens worden de bandenspanning en de remmen gecontroleerd. Veiligheid boven alles bij Autobandencheck! Lees meer over het uitbalanceren van autobanden in onze blog: Wat zijn de kosten voor het (uit)balanceren van de autoband?

Uw banden thuis monteren kan tot levensgevaarlijke situaties leiden

In dit blog hebben we je al gewezen op de voordelen om je banden te laten monteren bij één van onze professionele montagepunten. We gaan er nog iets dieper op in zodat je begrijpt waarom de montage van de autobanden bij Autobandencheck verplicht is. Omdat bij Autobandencheck veiligheid bovenaan staat en de banden het enige contact met de weg zijn is het heel belangrijk dat de banden goed gemonteerd worden.

 • Als autobanden niet goed gemonteerd worden of niet goed passen, heeft dat direct negatieve gevolgen op je rijcomfort en de rijprestaties.
 • Een autoband die niet goed gemonteerd is, zal sneller slijten en dat kan leiden tot een klapband.
 • Banden die, na montage, niet goed uitgebalanceerd worden zijn eerder aan slijtage onderhevig. Als banden niet goed uitgebalanceerd worden, is de kans groot dat de auto naar links of rechts gaat trekken. Dit zorgt tevens voor meer brandstofverbruik.
 • De meeste mensen beschikken niet over de juiste apparatuur en dan is de kans groot dat de banden niet voldoende vastgezet worden wat voor levensgevaarlijke situaties kan zorgen. Niet alleen voor jou zelf maar ook voor je medeweggebruikers.
 • Verkeerd gereedschap kan er voor zorgen dat de banden beschadigd worden. Eén van die beschadigingen kan de bandrand zijn die, door het verkeerde gereedschap, vernield wordt. Een andere beschadiging die ook voor kan komen omdat je het verkeerde gereedschap gebruikt, is een breuk die in de band ontstaat. Beide beschadigingen kunnen leiden tot een klapband.

Lees ook onze blog: Kan ik een autoband zelf monteren

De kosten voor het monteren van de autobanden

Wanneer je ervoor kiest om banden te bestellen via Autobandencheck.nl, worden je banden gemonteerd bij het, door u gekozen, montagepunt. De kosten voor het monteren zijn € 17,50 (€ 27,50 voor runflat banden) per band. Heb je nog vragen over het verplicht laten monteren van je autobanden, neem dan gerust contact met ons op.

Download de complete onderhoudsgids

Wil je meer weten over het goed onderhouden van je autobanden en hoe je slim moet omgaan met het vervangen van je banden? Download dan nu de whitepaper 'Onderhoud & vervanging van autobanden'

Download whitepaper: onderhoud en vervanging van autobanden