Vredestein Quatrac 5 autobanden

Logo Vredestein Quatrac 5 autobandencheck

Voor mensen die op zoek zijn naar een 4-seizoenenband van topkwaliteit is de Vredestein Quatrac 5 de perfecte band. Deze all-seasonband weet zich prima aan te passen aan alle weersomstandigheden het hele jaar door. In de lente, zomer, herfst en winter kun je dus profiteren van een band met evenwichtige eigenschappen.

Vredestein 4-seizoenenbanden kopen

 

autobandencheck-Vredestein Quatrac 5

Sterke eigenschappen van de Vredestein Quatrac 5

In 2016 kwam de Vredestein Quatrac 5 in de testresultaten van de ANWB en Autoweek naar voren als een aan te raden vier-seizoenenband. Een band die op sneeuw bijna net zo goed presteert als een winterband en een goede grip heeft op een droog en nat wegdek. Bij de Duitse testresultaten van Autobild kwam de Quatrac 5 zelfs als winnaar uit de test! Ook scoort deze 4-seizoenentopper goed op de 3 kenmerken van het EU-bandenlabel. Bandenfabrikant Vredestein profileert de Quatrac 5 met de volgende sterke eigenschappen:

  • Geoptimaliseerde stabiliteit, acceleratie en rijprestaties
  • Korte remweg op natte wegen
  • Goede weerstand tegen aquaplaning
  • Uitmuntende rij- en remprestaties op sneeuw
  • Brandstofbesparing en een lange levensduur
Vredestein testwinnaar Autobild 2016

Een band ontwikkelt met de allernieuwste technologieën

Vredestein staat bekend om haar strakke designs en dat is ook terug te zien in de Quatrac 5. Het loopvlak van de Vredestein Quatrac 5 heeft zowel een zomerzijde als een winterzijde. Het verlaagde airratio van de zomerzijde zorgt voor een zeer goede handeling en stuurprecisie op droge en natte wegen. De speciale lamellentechnologie die is toegepast op de winterzijde van de Quatrac 5 zorgt voor gegarandeerde grip op koude of besneeuwde wegen.

In het midden van de band zijn 3D grip Claws verwerkt, deze nieuwe technologie zorgt voor een betere grip in bochten wat snel accelereren mogelijk maakt. De Vredestein Quatrac 5 is tevens geproduceerd op basis van een Full Silica loopvlakmengsel wat zorgt voor een lage slijtvastheid en een lange levensduur.

Is de Vredestein Quatrac 5 geschikt voor mijn auto?

Zoals ook de testresultaten aangeven is de Vredestein Quatrac 5 zeker aan te raden als je op zoek bent naar een goede 4-seizoenenband. De Vredestein Quatrac 5 is geschikt voor personenwagens, SUV’s en terreinwagens (4x4). Of de band ook daadwerkelijk bij je auto past is niet zo zeer afhankelijk van de auto maar meer van je rijstijl. In het geval van onderstaande punten kan het raadzaam zijn om te kiezen voor 4-seizoenenbanden. Lees ook onze blog: Vier redenen om op 4-seizoenenbanden te rijden.

  • Je rijdt niet meer dan 10.000 kilometer per jaar
  • Je gebruikt uw auto voornamelijk voor woon- en werkverkeer (binnenstad)
  • Je rijdt niet in wintersportgebieden of tijdens extreme winterse omstandigheden
  • Je wilt kosten besparen op de aanschaf van een tweede set banden
  • Je wilt liever niet twee keer per jaar de banden moeten wisselen

Meer informatie aanvragen

Wil je meer informatie over de Vredestein Quatrac 5 of over 4-seizoenenbanden in het algemeen, neem dan gerust contact met ons op!