Onderhoudstips voor je banden

Lees alles over het onderhoud van je banden 

Een slecht onderhoud is niet alleen jammer voor uw portemonne, het is vooral gevaarlijk voor jou, je medepassagiers en andere weggebruikers. De kans op een ongeluk kan flink toenemen als je geen goed onderhoud op je banden toepast. Maar hoe begin je daarmee? Vaak is bandenonderhoud geen alledaagse bezigheid. Wij geven graag diverse tips & tricks om je auto veiliger te maken en je langer plezier te laten hebben van je banden. 

autobandencheck.nl bandenspanning TPMS

5 tips om je banden te onderhouden

Tip 1: Heeft je band nog een goed bandenprofiel?

De diepte van het profiel is belangrijk voor de staat van uw autobanden. Wat de minimale wettelijke toegestane profieldiepte is en hoe u zelf uw profieldiepte checkt, leest u in dit blog.

Lees meer in dit blog

Tip 2: Autobanden vervangen, wanneer moet dat?

Veel automobilisten vragen zich af wanneer de autobanden aan vervanging toe zijn. In dit artikel vertellen we u er alles over. Lees snel verder.

Lees meer in dit blog

Tip 3: Volg het advies van uw autobandfabrikant op
Volg altijd het advies van uw autobandfabrikant bij het vervangen van de banden die als eerste montage op uw auto staan.
Tip 4: laat je banden regelmatig checken door een bandenspecialist
Je dient alle banden (inclusief de reserveband) regelmatig na te laten kijken door een bandenspecialist om te bepalen of deze nog gebruikt kunnen worden. Banden van 5 jaar of ouder moeten minimaal jaarlijks nagekeken te worden.
Tip 5: Controleer regelmatig je band op ongeregeldheden
De band vertoont tekenen van schade zoals;
  • Bulten of happen in de zijkant (wang) van de band
  • Droogtescheurtjes door veroudering
  • Perforatie/ lekkage

Onderneem dan direct actie om de banden te laten controleren door een bandenspecialist. 

Lees meer in dit blog

Download de complete onderhoudsgids

Bij Autobandencheck.nl vinden we het belangrijk dat jij veilig de weg op gaat. Daarom hebben wij ‘De complete gids voor onderhoud en vervanging van autobanden’ ontwikkeld. 

Download de complete gids

whitepaper

Heb jij een specifieke onderhoudsvraag?

Heb je een specifieke vraag over het onderhoud van de banden? Laat in het formulier hiernaast je gegevens en vraag achter en onze support afdeling kan je snel verder helpen. 

Stel hier je vraag

Stel hieronder je vraag. We zullen binnen 2 werkdagen antwoord geven op je vraag. 

Vervanging van je banden

Zijn je banden ondanks een goed onderhoud toch toe aan vervanging? Bekijk dan onderstaande assortiment en laat je verrassen door het brede assortiment zomer-, winter- en 4-seizoenenbanden van Autobandencheck. Met ruim 7000 banden zit hier altijd een goede match tussen.
 
Bekijk het complete assortiment banden
autobandencheck-apollo-alnac-4g

Apollo Alnac 4g

De Apollo Alnac4G heeft brede langsgroeven die voor goede waterafvoer zorgen. Dit zorgt voor uitstekende grip en stabiliteit op nat wegdek. 
 
Koop deze band
autobandencheck-Vredestein-Comtrac

Vredestein Comtrac

Snelheid met behoud van comfort, veiligheid én duurzaamheid. Zo kunnen de belangrijkste kwaliteiten van de Vredestein bestelwagenband, Comtrac, in het kort worden samengevat. 
 
Koop deze band
autobandencheck-goodyear-eagle-f1

Goodyear Eagle F1 Asymmetric

Een band die de Active Cornergrip Technology combineert met een rubbermengsel afkomstig uit de autosport. De contactzone met de grond is breder tegen hoge snelheden, doordat de contactdruk gelijkmatig is verdeeld.
Koop deze band