Alles over 4-seizoenenbanden

4-seizoenenbanden

De 4-seizoenenband, ook wel all-seasonband of all-wheaterband genoemd, biedt een alternatief voor zowel zomer- als winterbanden. Wanneer je geen behoefte hebt aan (het wisselen van) twee bandensets, maar je wel graag voordelig en veilig wil rijden, is de 4-seizoenenband een prima oplossing.

Bekijk ons volledige assortiment 4-seizoenenbanden

4-seizoenenband autobandencheck

Kenmerken van een 4-seizoenenband

Het 4-seizoenenbandentype bevat een compromis van de kwaliteiten die in de zomer en in de winter vereist zijn. De band is ontworpen op basis van de gemiddelde weersomstandigheden in de zomer en winter. Zodoende biedt deze band dus geen garantie voor een maximale prestatie die de specifieke zomerbanden en winterbanden wel kunnen bieden.

De kwaliteiten van een 4-seizoenenband worden aangeduid met het M + S teken en/of het sneeuwvlokje, maar alleen het sneeuwvloksymbool geeft aan dat de band voldoet aan de minimale winterbandeisen. Dit houdt onder andere in dat de band in Europa ook als winterband erkent wordt, en daarmee voldoet aan de verplichtingen van diverse landen. Check altijd je banden voordat je naar het buitenland gaat.

autobandencheck alles over 4-seizeonenbanden

De voordelen van een 4-seizoenenband

4-seizoenenbanden zijn effectief in zowel de zomer als de winter
In de winter verliezen 4-seizoenbanden geen grip, wat bij zomerbanden wel zo is. En in de zomer zijn de stuureigenschappen van een 4-seizoenenband weer beter dan die van een winterband. 4-seizoenenbanden zijn dus ontwikkeld om het hele jaar veilig te rijden.
Met 4-seizoenbanden bespaar je tijd en kosten
Als je kiest voor 4-seizoenenbanden dan heb je geen zomer- én winterbandenset nodig en dit betekent dat je ook niet twee keer per jaar je banden hoeft te verwisselen. Dit bespaart je dus tijd en kosten voor een tweede set en opslagkosten.

Wanneer kies je voor
een 4-seizoenenband?

Indien je verzekerd wil zijn van optimaal veilig rijden tijdens de zomer en de winter dan adviseren wij om een zomer- en winterbandenset aan te schaffen. Echter zijn er ook goede redenen om te kiezen voor een compromis: de 4-seizoenenband.

  • Je rijdt voornamelijk in de binnenstad (woon-/ werkverkeer)
  • Je rijdt minder dan 10.000 kilometer per jaar
  • Je wilt graag voordelig, maar ook veilig rijden
  • Je rijdt niet tijdens extreme winterse omstandigheden of in wintersportgebieden
alles over 4-seizoenenbanden autobandencheck

Heb jij een specifieke vraag over 4-seizoenenbanden?

Heb je een specifieke vraag over 4-seizoenenbanden? Stel dan je vraag via het formulier hiernaast en wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Stel hier je vraag

Stel hieronder je vraag. We zullen binnen 2 werkdagen antwoord geven op je vraag.