Blogs

3 redenen om niet thuis uw banden te monteren

Thuis je autobanden monteren, het is zeker mogelijk. Enerzijds kun je er geld mee besparen, doordat je geen montagekosten hebt. Anderzijds kan het zelf monteren van autobanden juist leiden tot hogere kosten, doordat er diverse risico’s aan verbonden zijn. Een foute montage kan leiden tot slijtage aan de band en kan ervoor zorgen dat banden stuk gaan of juist eerder aan vervanging toe zijn. Hieronder geven we daarom drie redenen waarom het niet verstandig is om zelf thuis je banden te monteren.

autobandencheck 3 redenen om niet thuis uw autobanden te monteren

Thuis je banden monteren zorgt voor de nodige risico’s

Het wisselen van banden is niet heel complex, maar het is wel een nauwkeurig werkje dat met de nodige zorgvuldigheid uitgevoerd dient te worden. Wanneer je ervoor kiest om je banden thuis te monteren, dan kan er veel mis gaan:

  • Wanneer banden verkeerd gemonteerd worden of niet goed passen, heeft dit direct negatieve gevolgen op je rijcomfort en de rijprestaties.
  • Daarnaast zorgt dit ervoor dat het slijtageproces van de band versneld, wat kan leiden tot een klapband.
  • Wanneer banden na monteren niet goed uitgebalanceerd worden kan er eveneens slijtage ontstaan, waardoor de auto naar links of rechts kan trekken. Daarnaast zorgt dit voor meer brandstofverbruik.
  • Regelmatig komt het voor dat mensen die thuis banden monteren de band niet voldoende vastzetten wat levensgevaarlijke situaties op kan leveren.

Zoek een montagepunt in de buurtJe beschikt thuis niet over de juiste apparatuur

Wanneer je thuis je banden gaat monteren, dan beschik je vaak niet over de juiste apparatuur. Een foute bandenmontage, bijvoorbeeld door gebruik van verkeerd gereedschap, kan ervoor zorgen dat je banden beschadigden. Zo kan de bandrand vernield worden of kan er een breuk ontstaan in de band. Zulke zaken zullen vanaf de buitenkant, met het blote oog, niet snel opvallen, maar zorgen wel voor een groot risico. Het kan zelfs leiden tot een klapband. Het advies is daarom ook om de montage uit te laten voeren door professionele monteurs. 

Met professionele montage bespaar je tijd en geld

Wanneer je niet thuis je banden monteert, maar dit uit laat voeren door een professioneel montagepunt met deskundige monteurs heb je de garantie dat het monteren van de banden op de velgen en de wielen terugplaatsen op de assen van uw auto uiterst zorgvuldig gebeurt. Monteurs maken immers gebruik van speciale computerapparatuur om te kunnen bepalen of de banden om de velg passen of niet. Bovendien worden de banden na montage uitgebalanceerd, waardoor slijtage en onnodig brandstofgebruik worden voorkomen. Daarnaast worden de bandenspanning en de remmen gecontroleerd. Zo ben je er zeker van dat je weer veilig kunt rijden met je banden.

Naast de nodige kwaliteitschecks bespaart het laten monteren je ook nog tijd en daarnaast krijg je geen vieze handen. Kortom, wanneer je kiest om niet thuis je banden te monteren, maar dit uit laat voeren door professionals ben je zeker van kwaliteitsgaranties. Zo heb je een beter rijcomfort, geen trillingen in de banden en een verbeterde wegligging. Door zorgvuldige montage gaan je autobanden langer mee, waarmee je de montagekosten dik en dubbel terugverdient.

Bekijk het complete assortiment banden

Laat je banden monteren door professionals

Wanneer je ervoor kiest om je banden te bestellen via Autobandencheck.nl, dan zit de montage van de banden daarbij inbegrepen. Na de keuze voor het type autobanden voor je auto, kies je het gewenste montagepunt in de buurt. Vervolgens rijd je na aflevering van de banden op het montagepunt met je auto naar dat montagepunt en worden je banden professioneel gemonteerd, uitgebalanceerd en uitgelijnd. Je kunt voor ieder type banden terecht bij het montagepunt, of het nu zomer- winter of vier seizoenenbanden betreft.

Download de complete onderhoudsgids

Wil je meer weten over het goed onderhouden van je autobanden en hoe je slim moet omgaan met het vervangen van je banden? Download dan nu de whitepaper 'Onderhoud & vervanging van autobanden'

 Download whitepaper: onderhoud en vervanging van autobanden